Cégünkről

Cégünk az AUTOTRIB Tribológiai Kutató és Fejlesztő Kft 1989-ben alakult az Autóipari Kutató és Fejlesztő Vállalat Tribológiai Önálló Osztályából a hazai szűrőgyártók és az OMFB összefogásával. Bejegyzett székhelye és telephelye: Budapest, XI. Csóka u. 13. 1115.

A tribológiai és szűréstechnikai vizsgálatok során szerzett tudásra alapozva egyre több szűréstechnikai probléma megoldására vállalkoztunk a szűrők és szűréstechnikai berendezések elkészítését is beleértve. Így alakult ki jelenlegi gyártókapacitásunk, amely mellett megtartottuk, sőt fejlesztettük vizsgáló, minősítő bázisunkat is. Így a fejlesztett és legyártott szűrőinket sok esetben akár laboratóriumban, akár teljes üzemi viszonyok között tesztelni, ellenőrizni tudjuk. A legtöbb gyártóval szemben ilyen szempontból előnyt élvezünk.

Az alapítási 9 főből létszámunk 20 fő fölé nőtt.

Jelenleg árbevételünk döntő részét saját fejlesztésű szűréstechnikai eszközök teszik ki.

2002 évtől ISO 9001 szerinti minőségirányítási rendszert működtetünk,

2003-tól a Paksi Atomerőmű Rt. minősített beszállítója vagyunk.

Gyártmányaink között szerepelnek rozsdamentes szűrők és szűrőberendezések folyadék és gáz szűrésére különleges, nem szőtt szűrőanyagokból 1mikrométer névleges szűrési finomságtól. Jelenleg fejlesztés alatt állnak szűrőmembránok ultraszűrési tartományban.

Különböző anyagokból (poliészter, papír, üveg) víz (úszómedence, és ipari víz), olaj, és speciális hidraulika szűrőket gyártunk. Mikroüveg szálakból és különböző flizekből, valamint aktívszénből gyártunk szűrőket műszerekhez. A megrendelő igényei szerint tetszőleges kialakítású szűrőházakat is készítünk fém, aktívszén, vagy papírbetétekhez. Teljesen saját fejlesztésünk a sűrített levegő és más gázok (pl. ammónia) szűrésére alkalmas üvegszál mikro- és koeleszcenciás szűrő család. Földgáz – szűrő, és -szeparátor betéteink többféle méretben készülnek főleg a MOL részére, 6000 dm3/h-tól 80 000 dm3/h térfogatáram tartományra.

Abszorpciós olajszűrőinket főleg belsőégésű motorokhoz használják. Ennek egyik típusa az ATM-35 típusú szabadalmaztatott szűrőnk, amellyel a RÁBA  RT-hez első beszállítók vagyunk. Jelenleg az összes D10-es motor ezzel a szűrővel kerül ki a gyárból.

Ugyanezen az elven hidraulikus rendszerekhez ún. rendszertisztító szűrőket gyártunk, amelyekkel az olaj élettartama többszörözhető.

Saját fejlesztésű (szabadalmaztatott) öntisztító vízszűrőink működnek a Mátrai Erőmű Rt-nél, a Soproni Erőműnél és a MOL százhalombattai olajfinomítójában.

Paksi Atomerőmű Rt.-nek az Átmeneti Tárolóba különleges tulajdonságú védő szűrőt fejlesztettünk és gyártunk angol kivitelező (GEC Alsthom) jóváhagyásával. Ugyanebbe a berendezésbe speciális szelepet gyártunk. Jelenleg fejlesztés alatt áll a primerköri víz ultraszűrő berendezése és hulladékvizek iszaptalanítása.